Gott gott
Ingredienser
5 dl hasselnötter (eller t.ex solroskärnor om du är allergisk)
4 dl bovetemjöl
2 dl havremjöl
2 dl havregryn
1/4 dl chiafrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 msk honung
1 rivet äpple
5 dl naturell yoghurt
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa hasselnötterna till mjölig konsistens. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Riv äpplet och tillsätt i den torra blandningen, tillsätt honumg och till sist yoghurten. Rör om till en jämn och kladdig deg. Klicka ned degen i en bakplåtsklädd brödform och toppa med solroskärnor (även pumpakärnor funkar att kombinera med). Grädda limpan i mitten av ugnen i 1 timme (lägg alumuminiumfolie efter 45 min för att undvika bränd yta). Låt svalna innan du skär, detta för att brödet annars kan smula.
Mums säger jag snodde detta fantastiska recept från Linda Bloms blogg supergott :-)
Hon e en fantastisk bloggare ;-)